2020-08-07
冇得堂食日日喺屋企煮晚饭唔想咁闷一星期都有一日系煮西餐🥩俾草根姐姐发现surnohk有出Semi cooked pack,餐厅开喺公司附近,当然要试一试😆今次买咗2款食物包同外卖咗个特价饭返屋企食。.食物包已经预先煮好9成,返去按指示加热或者炒两炒就食得,真心好方便🤟🏻😎.📍伊比利亚猪肋骨($98)Iberico Pork Ribs 个ribs有5条,可以拣配烟熏烧烤酱或者蜜糖芥末酱🍯。烧烤酱好浓郁,味道都唔错,肉量唔算少,不过可能由于啲肉腌得耐咗,肉质比较散,唔够Juicy,呢一点扣咗啲分。另外佢仲配埋三色椒同菇片俾你伴碟,整完出嚟又的确系几靓仔嘅😌。.📍带子银鱼柳酱意粉($ 88)Scallops Spaghetti in Anchovy Sauce带子有三大粒,返去自己煎到金黄色💛,厚身之余食落嫰滑。意粉本身煮好,只需要加佢比嘅酱、蒜片🧄同菇🍄炒两炒就食得,炒起嘅时候味道好香,不过个银鱼柳酱真心辣💚🌶,钟意食辣嘅应该觉得好惹味。.📍黑毛猪火腿芦笋意大利饭($78)另外佢推出咗一个特价外卖Menu,价钱都唔算贵。不过个饭同想像中有啲唔同,冇乜卖相可言,见唔到一块块嘅黑毛猪火腿,得好
唔想咁闷一星期都有一日系煮西餐🥩
今次买咗2款食物包同外卖咗个特价饭返屋企食。
📍伊比利亚猪肋骨($98)
Iberico Pork Ribs
📍带子银鱼柳酱意粉($ 88)
📍黑毛猪火腿芦笋意大利饭($78)
另外佢推出咗一个特价外卖Menu,价钱都唔算贵。不过个饭同想像中有啲唔同,冇乜卖相可言,见唔到一块块嘅黑毛猪火腿,得好多切到好碎嘅火腿粒🥓。不过其实调味唔错,再加上佢落咗芝士🧀,整体嚟讲都几好味。 份量唔多,大概啱啱好够一个女仔食。