2015-02-07
去开尖沙嘴,虽然已经到左泡菜街,但又唔想食韩国菜,试左间武士拉面,天寒地冻食拉面真系无得顶喔喔喔喔喔!! 单看门面,已经觉得好有日本拉面店风味!果然无令我失望墙上好贴心可以挂起自己既外套,另外枱下面都有勾,可以挂袋~叫左碗足利将军拉面(黑蒜油猪骨汤拉面)。一上枱果阵见到成层油系面头都觉得几淆底。但原来一食落口,唔系好油腻,反而仲有好香好香既猪骨同黑蒜油味,汤底唔会太咸,但够哂浓郁。D汤底真系可以挂系拉面度咖!溏心蛋都好好食~真系溏心黎lol又香又滑~ 入面仲有两块叉烧,大量既爽脆木耳同两大片紫菜~真田将军拉面(猪软骨拉面)呢个猪软骨真系无得输!!!一咬落去,几乎系入口即溶,而且非常入味,腌制得好好食,super like!! 汤底望落系有d油,但实质系超浓郁既猪骨汤,且唔会好咸,真材实料!! p.s. 猪软骨来自日本哦!店长好有心,几乎会问每一枱客人既意见,以及介绍自己拉面既做法。香港系需要呢d有heart既小店rather than 一间又一间既大型连锁店。
天寒地冻食拉面真系无得顶喔喔喔喔喔!! 单看门面,已经觉得好有日本拉面店风味!果然无令我失望 墙上好贴心可以挂起自己既外套,另外枱下面都有勾,可以挂袋~
叫左碗足利将军拉面(黑蒜油猪骨汤拉面)。
D汤底真系可以挂系拉面度咖! 溏心蛋都好好食~真系溏心黎lol又香又滑~ 入面仲有两块叉烧,大量既爽脆木耳同两大片紫菜~
真田将军拉面(猪软骨拉面)
腌制得好好食,super like!!
p.s. 猪软骨来自日本哦!