2022-07-02 622 浏览
好有惊喜,唔需要去九龙城,喺香港岛都可以食到真正嘅泰国菜。食物相当有质素。已经同朋友决定下个月再去食于whatapp预订了6:30pm,但早到咗,所以提早入去,但可能我太早到,店内未有客人,员工亦似未准备好开店。我坐咗30mins左右,舖头都十分静,亦没有客人进来,而铺的装修也令到我有少少担心,因为他完全是韩烧的装修,有铁桶的櫈和韩烧的抽油烟机,我曾经一度以为,自己会唔会入错舖头,会唔会中伏于是即刻上网check吓,原来之前舖头系做韩烧的,只是老板直接用回之前舖头的装修,所以才令有这个韩烧的泰国菜出现,于是放心晒。加上食物上枱后,就百份百满意。每道菜都热辣辣,新鲜制造。泰式生菜包:肉碎很入味,唔会炒得太老,很野味。泰式凤爪:每只凤爪的大细适中,一啖可以食到。青咖喱鸡:𩠌白饭/蒜蓉包一流,食唔停口蒜蓉包:焗得香脆可口烧牛肉:有炭烧香味,外皮烧到脆脆的,但肉质十分嫩口韩烧格局的泰国菜

加上食物上枱后,就百份百满意。每道菜都热辣辣,新鲜制造。

泰式生菜包:
肉碎很入味,唔会炒得太老,很野味。
泰式肉碎生菜包

泰式凤爪:
每只凤爪的大细适中,一啖可以食到。
泰式凤爪沙律

青咖喱鸡:
𩠌白饭/蒜蓉包一流,食唔停口
泰式青咖喱鸡

蒜蓉包:
焗得香脆可口
蒜蓉包

烧牛肉:
有炭烧香味,外皮烧到脆脆的,但肉质十分嫩口
烧牛肉

韩烧格局的泰国菜