2022-10-13
今次嚟到刚开业不久嘅台湾过江龙人气甜品店—八时神仙草,原本没有抱好大期望,估唔到果然名不虚传,真心好食!同仙草名店既鲜芋仙嘅感完全觉系两回事,真心推介大家来食!😋😋😋店员非常热情同我哋介绍佢喱度热门既甜品,服务态度好好,又同我哋讲解每一款甜品嘅制作,整体体验非常好,系会再次返嚟食嘅小店!店铺既装修采用台湾文青风格,店铺不大,建议大家早点来食,因为越夜越多人!我想讲佢喱个芋泥燕世雪花盛盘真系好棉滑,好好食,店员话系因为加入咗仙草去打碎个冰,所以令到个冰嘅口感系有少少烟韧嘅感觉,配埋佢个燕麦同埋特制嘅炼奶,个口感系好似食紧棉花糖咁,入口即溶!完全唔似出面食果d雪花冰,好好食!不过佢个味道系偏淡少少,记得要同店家要多d炼奶,会令到个仙草冰个味再突出d,芋圆都好好食好柔软好烟韧,芋泥就一般,食到个底系仙草,好爽好滑,食完透心凉!两个人嚟食啱啱好可以share来食!店员仲话个炼奶系自家特制嘅,系加左啲忌廉牛奶入去,令到个炼奶唔会好甜,沟埋个仙草冰真系好正!最正嘅系佢个炼奶系可以无限添加!!唔会好似某啲连锁品牌要额外加钱!好推介大家嚟呢度食!真系同以往食嘅仙草冰好不一样,呢个棉滑既口感都系我第一次
好推介大家嚟呢度食!真系同以往食嘅仙草冰好不一样,呢个棉滑既口感都系我第一次食到,好惊喜好正💕