作为一个拉面爱好者 无论系过江龙或者小店我都好乐于去试 今次嚟到土瓜湾呢间鸣虎 可以话系一试爱上💞估唔到一间隐世小店都带出到日本嘅味道 ◾黑鸣虎 - 博多黑蒜油◽鸣虎 - 日本鱼干+猪骨汤◾芝麻鸡翼◽芝士鱼饼拼鱼条两款拉面嘅汤底都好正 香喷喷 黑鸣虎用嘅博多黑蒜油既浓且香 而鸣虎嘅汤底用咗四种鲜鱼加猪骨熬制 好清甜 两种食完都无口干同腻嘅感觉 而最大亮点绝对系佢嘅叉烧🐖肥瘦参半 仲入囗即溶 劲劲劲好味😍另外仲叫多两款小食 芝麻鸡翼炸得够香脆 而芝士鱼饼拼鱼条系店员推介 系流心芝士馅架🤤真心讲 咁嘅质素配佢嘅价钱 绝对超值 好奇下都问过店员 师傅系香港人定日本人 原来系喺日本做过拉面嘅香港人嚟嘅❤️除咗拉面之外 仲有丼饭提供🍱

◾黑鸣虎 - 博多黑蒜油
◽鸣虎 - 日本鱼干+猪骨汤