2019-12-16 360 浏览
鮨幸真係好岩收工約fd想膝足詳談又想食好嘢慰勞下自己嘅好地方! 呢間曰本野由菜式、師傅手藝、氣氛環境、服務態度都好高質!我地叫左三個dinner set ,一黎前菜就已經好驚喜,擺碟好有心思仲建議我地食嘅次序。刺身方面有福岡生蠔 北海道馬糞海膽 ,講真自己去旅行都去過呢個地方嘅魚生市場食 係好好食,呢到嘅都無令人失望 新鮮就基本啦~完全無腥味好鮮甜好幸福😂好想叫一打生蠔咁食,講起個份量我覺得鮨幸別有用心,即使係女仔 每一次上菜個份量恰到好處 唔會好快飽左食唔落。然後陸續到深海嘅白肉魚 去到濃味d嘅紅肉嘅拖羅赤身 中拖 大拖食落去,你會睇到真係有講究返刺身應有嘅食法 唔會好似出面啲連鎖壽司店任食亂唒次序。非常之欣賞師傅每一道刺身壽司都會講解返咩食材當造緊,建議咩刺身點咩醬汁會最夾,其他waiter又會好細心清反走D碟 提供返濕紙巾抹手 (我估係尊重反有啲食客喜歡按照傳統徒手食壽司) 總之成個感覺好貫切壽司文化,彷彿去左日本咁 !-一定會再黎食拖羅壽司!有一款金箔吞拿魚手卷都係非常之深刻,有賣相又好食。如果你想試新奇啲口味,黎鰭幸就岩哂,例如鱈魚白子、松葉蟹配昆布啫喱,仲有日本「最中餅」
一定會再黎食拖羅壽司!有一款金箔吞拿魚手卷都係非常之深刻,有賣相又好食。如果你想試新奇啲口味,黎鰭幸就岩哂,例如鱈魚白子、松葉蟹配昆布啫喱,仲有日本「最中餅」配魚肝,原來係日本傳統宮廷甜點。所以呢間餐廳係刺身部分非常之重視食返魚生本身嘅味道 配搭簡單調味、海鹽等等,而係配菜方便就會max and match令你試到唔同口感上嘅層次 視覺上嘅驚喜。
最後嘅甜品竟係香印提子同埋和哥山嘅柿,好甜好滿足,清新返之前食嘅魚味。