2023-09-19
✒懒人先睇总结.❀食物:味道唔错,连比较少见嘅墨西哥菜式都有。另外必试Cocktails!!!❀服务:老板好热情推荐菜式,仲会follow up菜式o唔ok,feel到真系紧张自己出品🫶❀环境:有indoor同outdoor位置,位置阔落❀价钱:2人埋单 $1,016 (点了酒同超多嘢食).✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒有兴趣再详细睇.边个话旺角楼上餐厅一定伏,今日推介的餐厅酒吧不论食物&酒都非常ok!事关朋友测酒精好准,酒精浓度稍微高少少就会面红😹 平时去好多酒吧/餐厅酒吧嘅Cocktails都红唔到,呢到半杯就开始有感觉了🥹 系真材实料又好饮嘅 Cocktails🍸.🎈秘制烧墨鱼 ($108) 🌟必吃推介🌟我超中意呢个烧墨鱼!孜然味道好重好惹味,有少少微辣但忍唔住系咁食😛~墨鱼即使烧完仲系好Juicy弹牙,大大只份量诚意十足。.🎈墨鱼肉酱宽条面 ($188)老板特别介绍宽条面系手工做,所以食落会比较 al dente。我食过更 al dente的意粉,但这里的也不差几弹牙~ 我觉得比较特别嘅系外面大多会用猪肉做肉酱意粉,但呢到用墨鱼口感会更有嚼口🤔.🎈墨西
✒懒人先睇总结
❀环境:有indoor同outdoor位置,位置阔落
❀价钱:2人埋单 $1,016 (点了酒同超多嘢食)
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒有兴趣再详细睇
🎈秘制烧墨鱼 ($108) 🌟必吃推介🌟
🎈墨鱼肉酱宽条面 ($188)
🎈墨西哥烤肉 - 鸡肉 ($238)
墨西哥菜比较常见的有 Tacos / Nachos / Quesadillas,呢到就连比较少见的 Fajitas / Con Carne都有!我未试过 Fajitas所以特意点来试试😋
店内有提供三款 Fajitas,当中包括素食者啱食嘅蔬菜($178)、鸡肉($238)及牛肉($208)。上菜时烤肉会放在铁板上,配搭炒洋葱三色椒。我哋点的鸡肉非常香口,铁板更令鸡肉表面烤到微微带点焦香感,就咁食都好食👍。
不过正统的食法系将烤肉放入 Tortilla 玉米饼中,再加入Guacamole / Tomatoes Salsa / Sour Cream🌮!味道可按照返食客嘅喜好,我作为重口味人士系每样都加一大pat~ 而玉米饼就微温,有点似蒸嘅Tacos皮。
🎈蟹肉他他 ($148)
除咗有丰富嘅手拆蟹肉,他他仲混合了牛油果及蕃茄粒,面头有一点点希灵鱼鱼籽酱增添风味。
🎈自家制法式鸟结糖冰糕 ($98)
甜品环节依然系惊喜连连~ 老板介绍冰糕采用了减甜配方,里面有超多杏脯及提子干,再配搭烤过的杏仁碎,味道几有层次感。
🎈Cocktail - Nama Sabi ($128)
呢一杯 Cocktail 荣升我近期最爱,易入口得嚟有层次感!材料以柚子、柠檬及蜜糖为主,加上了一点Wasabi。可想而知味道系比较清新微甜,wasabi更会为你带来一点辛辣感,但又唔会呛👍
🎈Cocktail - Green Island ($138)
香印提子为主题的cocktail(真系有两粒提子的😹),味道比较清爽少少,酒精味道浓啲。
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒其他小资讯