2022-06-25
将军澳海傍开咗劲多食肆 得闲散步人生走过嚟 都想试匀哂唔同餐厅 睇过佢嘅介绍 好似唔错 就由你开始𠮶日夜晚 都几大雨 所以包咗场好得意嘅餐厅 菜式系中式越式都由得你拣 唔系太饿 就嗌个大虾柚子沙律同喇沙海鲜锅 质素都系一般越南餐厅质素 无乜特别大惊喜 沙律新鲜虾都大只同弹牙 而个海鲜锅亦都好足料 海鲜都多种类 唔系敷衍你得两三样 但味边略嫌唔够重喇沙味。甜品嗌咗个芝士蛋糕 都系不过不失嘅质素啦 但惊喜在于食食下主食 厨房居然送咗两个超足料嘅虫草花炖猪𦟌汤俾我哋 绝对唔系茶餐厅嘅味精汤 有图有真相 系你以为返到屋企饮嘅住家汤 超足料无味精 质素绝对可以同酒店炖汤卖到劲贵𠮶啲比 你无听错 仲要系免费 真系觉得太amazing 唔知如果佢将汤放入餐牌卖几钱呢 但佢嘅足料程度 我谂我都会嗌嚟饮 建议餐厅可以考虑卖埋炖汤啊反正将军澳无对手