2022-10-30
早排同朋友行旺角顺便食lunch 经过染布房街呢间Graceland 开头以为系纯酒吧 原来有野食架🤩仲有我哋都好钟意食嘅waffle 谂都冇谂就入咗去 而且我仲好钟意呢度嘅装修 美式风格带点怀旧感 好有格调▫️Classic Chicken & Waffles炸鸡窝夫有几款选择 有烧汁/4味脆辣 我哋就拣咗classic🧏🏻♀️话晒第一次食 梗系试咗最基本先 最后带嚟好大惊喜 炸鸡调味好充足好惹味 肉质鲜嫩 炸粉薄薄地唔会油腻 够晒脆 窝夫质地好软熟 味道亦好香🧇加埋枫糖浆系超夹▪️Graceland Burger招牌手打牛肉 果然冇失望🍔面包烘过 几软熟 牛肉有两块 香喷喷又juicy 牛味浓郁 配料有紫洋葱/生菜/蕃茄🍅最钟意成个burger厚度啱啱好 系可以放到入口嘅厚度 所以食起嚟好方便👍🏻仲可以拣两款sides 薯条系幼身𠮶种 即炸热辣辣而且好脆 蜜桃金宝批就比较少见 同苹果金宝系几似 不过蜜桃酸味多啲 更加开胃解腻呢度有好多唔同饮品 最受欢迎当然系酒类 店员都介意一款生啤比我地🍺另外再叫咗杯奶昔Graceland Shake 唔会太甜太腻 味道啱啱好 仲有件brownie劲好
▫️Classic Chicken & Waffles
▪️Graceland Burger
呢度有好多唔同饮品 最受欢迎当然系酒类 店员都介意一款生啤比我地🍺另外再叫咗杯奶昔Graceland Shake 唔会太甜太腻 味道啱啱好 仲有件brownie劲好味😋放咗虫虫糖喺旁边 好可爱 成杯嘅卖相仲好切合万圣节主题
见到佢哋有promotion 逢星期三鸡翼$6/1只😛就到时间可以星期三过嚟啊