2019-03-29
平时都会去开 The Sky Bar 饮嘢,因为觉得环境几好,唔会好嘈,感觉都几relax!🥂估唔到今次去食晚餐庆祝朋友生日,发觉嘢食一啲都唔差!不嬲都好钟意食龙虾,一打开Menu发觉都有唔少以龙虾做食材嘅菜式,而且配搭几新颖,拣咗几款嚟试吓😍最钟意呢个「海陆拼盘」!三款我至钟意食嘅嘢一次过上晒,有牛柳、龙虾、鸭肝(如果系鹅肝就更正🤤),每款都做得唔错,特别要提下系牛柳外面好似㶶哂咁,但其实食落去五成熟外脆内嫩,😋整体啱晒我呢啲有选择困难症嘅人!而讲到最特别肯定系呢一个「龙虾芒果红菜头蟹肉塔」,龙虾配芒果肉&红菜头呢个配搭都几清新,配埋个青苹果酱,有啲酸甜作为前菜相当之醒胃!「烤龙虾手卷意大利面」,又系原只龙虾经过香烤,配上浓浓嘅海鲜龙虾酱汁,令到意粉好惹味,而意粉本身比平常嘅粗身,所以可以沾到更多酱汁!另外呢度做紧个三月生日优惠都真系几抵!😍 只要寿星在场,嘢食点够$200就即刻可以免费有两只法国顶级生蚝,白酒,仲有个精选甜品,我地食呢个「喜怒哀乐」就几精致🤩,以后庆祝朋友生日又有一个好选择😎
另外呢度做紧个三月生日优惠都真系几抵!