2022-08-06 22 浏览
湾仔圣佛兰士街呢一条斜路上 有一间串烧小店 见到门面嘅装修真系有一种去左日本旅行 小巷中寻找美食嘅感觉🇯🇵 店内嘅红色灯笼同日式海报都好有日本居酒屋嘅味道🥹小店舖位唔算好大 不过亦有齐高枱同四人枱 适合小情侣或朋友相聚 食下串烧 小酌两杯🍶串烧等食物价钱合理 而且份量足够👍🏻 即叫即烧 所以每道菜式串烧都热辣辣👅 今晚就食左以下食物 有“😋”为特别推荐食物😋黑毛猪五花腩 豚肉味香浓 调味好入味 烧到有点香口🤤😋汁烧澳洲露荀肥牛卷烧完都好juicy👍🏻😋孜然烧羊肉串羊肉爱好者必试 羊味香浓多肉汁👅日式鸡腿肉串鸡皮(两串)鲜烧流浮山生蚝蒜蓉焗娃姓菜😋秘制黄金蒜蓉茄子皇好大条😍 加上大量蒜蓉烧 好惹味👍🏻😋芝士黑松露烧巨菇上菜就闻到好香黑松露味🤤 菇好juicy 每啖都有大量拉丝芝士同黑松露🤩烟肉荔枝卷一口甜番薯😋芝士年糕烟烟韧韧 热辣辣 两个人食一人一件啱啱好🥰😋菠萝烧菠萝特别多汁同甜 必食🌟

😋黑毛猪五花腩
豚肉味香浓 调味好入味 烧到有点香口🤤