2022-11-24 70 浏览
今次行开大埔就决定同两个朋友去试下大排挡先,系岀面就见到个menu好岩我地又有好多人食😋呢间铺头系新式大排挡,入到去有冷气,环境舒服又干净,但又不失传统大排挡锅气嘅味道,张枱又好大,坐得好舒服☺️🌟姜葱鱼鳔粉腥煲 $88-个粉肠整到好入味😄加咪姜葱爆炒后啲粉肠变得好juicy,好弹牙,愈食愈香。鱼鳔都煮到好软熟🐟索矖啲酱汁,食落去一啲都吾腥,有啲QQ弹弹嘅感觉😋🌟青芥末牛柳粒 $78-牛柳粒份量好足🐂啲牛柳加咪黑椒炒到爆香,又弹牙。加咪个青芥末酱嘅配搭,增加左辣辣哋嘅口感🌶🌟避风塘爆虾 $108-个虾一送到黎就香气扑鼻🦐而且又好大碟😁个虾炒到好入味,材料都好足,个虾都好新鲜,而且只只都好大只。爆炒后个虾肉都劲嫩,个味道好正宗😋好有锅气😆🌟椒盐鲜鱿 $108-入面个鱿鱼🦑好大旧,啖啖鱿鱼咁,而且系即叫即炸,个外皮炸到好香脆🦑想食完一旧再黎一旧,劲推荐😋😋

🌟姜葱鱼鳔粉腥煲 $88

🌟青芥末牛柳粒 $78