2025-01-02
临近圣诞,同朋友约食饭都一定系西餐,但系好多都食到闷,朋友介绍呢间德国餐厅好正宗,咁就一于黎试下啦。首先登场嘅系「鸡泡鱼干」。呢道小食非常酥脆,每一口都充满咗浓郁嘅鱼干味道。外皮炸得金黄香脆,内里保持住嫩滑多汁嘅口感,真系一个非常出色嘅小食。「烤德国猪手」。呢道菜色香味俱全,猪手用烤制方法煮得非常香脆,外皮焦香,内里肉质嫩滑多汁。猪手选用咗上等嘅食材,肉质特别鲜嫩。每一口都充满咗浓郁嘅猪肉香气,令人一试难忘。搭配特制嘅酱汁,令味道更加丰富同立体,真系一个绝佳嘅主菜选择。接住上菜嘅系「香煎鹅肝牛肝菌烩饭」。呢道菜嘅鹅肝煮得非常嫩滑,每一口都可以感受到鹅肝嘅鲜味同香气。牛肝菌嘅加入令到整道菜更加有层次感,同鹅肝完美结合,真系一个绝妙嘅搭配。服务方面,餐厅嘅服务员非常细心同友善。佢哋会耐心咁介绍每一道菜式,并且解答我哋嘅问题。每一位服务员都充满咗热情,令我哋感受到宾至如归嘅感觉。无论系服务态度定系专业程度,都系一流。呢间餐厅又平又正宗,唔怪得咁多客人啦。同朋友约定好下次都一定会再黎呀。