2022-07-12
将军澳多咗好多好食嘅餐厅而且好多都宠物友善 🐕今次我地带埋狗狗,唔食西餐食港式茶餐厅 + 东南亚菜式烟肉牛油焗青口 📍青口好新鲜,好大只,仲要落咗劲多牛油,一上枱已经闻到香味 😍 上面啲烟肉仲脆脆地,好有咬口法国牛油蒜蓉鸡翼 📍调味调得好好㖞 👏🏻 蒜蓉味好出,而且外层够脆身,食落都好惹味越式火车头汤河 📍超丰富嘅火车头汤河 😎 生牛肉、牛柏叶、牛丸,牛筋、萝卜,样样齐,而且份量好充足 👍🏻 个汤底都好够味,就咁饮一啖都好满足秘制肉骨茶 📍$88新推出嘅肉骨茶,上次黎都未有架 🥰 做新鲜猪骨熬咗好耐,加埋唔同药材,汤味浓郁得黎啲猪肉又淋身,唔会好似出面个啲咁多味精,好好味😋 又补身,岩哂香港嘅天气,可以驱寒去湿,暖一暖个胃,成个人都舒服哂 龙眼海底椰蜜 📍海底椰蜜,滋润又解渴 😋 加埋时令龙眼,多一返滋味越南咖啡 📍自己加水,睇住啲咖啡续滴续滴滴落黎真系好治愈,搞到平时唔饮齐啡嘅我都忍唔住就咁饮咗啖,又几易入口㖞 🤭不过越南咖啡点可以唔落练奶,加完之后甜甜地,同平时啲咖啡好唔同芒果刨冰 📍夏日之选! 清凉得黎又好食,绝对系消暑必备 ☀️ 明明我已经叫咗唔洗俾咁大碗我,点解都咁多嘅 😂😂
而且好多都宠物友善 🐕
今次我地带埋狗狗,唔食西餐
食港式茶餐厅 + 东南亚菜式
秘制肉骨茶
秘制肉骨茶 📍$88
龙眼海底椰蜜
龙眼海底椰蜜 📍
海底椰蜜,滋润又解渴 😋 加埋时令龙眼,多一返滋味
越南咖啡
越南咖啡 📍
芒果刨冰 📍
夏日之选! 清凉得黎又好食,绝对系消暑必备 ☀️ 明明我已经叫咗唔洗俾咁大碗我,点解都咁多嘅 😂😂 食吓食吓,搞到我食咗好多添 🙈 再加啲练奶,甜甜酸酸,好正!