今日系一年一度嘅大年三十,喺下午嘅时候我们去咗旺角中心嘅「铁牛台湾牛肉面」食下午茶,之后去大姨妈屋企做节!一入到店内见到店员嘅笑容都几好,喺坐低咗之后我们睇见餐牌有多款选择,谂紧拣边款嘅时候,坐喺我们后面卡位嘅小姐就向我们介绍有边款比较受欢迎,我们问佢点解会咁清楚边款好食,佢话佢系喺呢间公司做,今日放假返嚟食嘢,我们就话你休息紧都咁落力向我们推介,你真系专业同值得一赞!我们叫咗主厨私房牛肉面「大块金钱𦟌、秘制牛腩同香滑牛筋」嘅汤底相当清甜浓郁,金钱𦟌嘅肉质超级软滑腍身,而且有入口即溶嘅感觉,秘制牛腩嘅肉质相当爽滑,但唔会有硬实嘅感觉,而牛筋就非常软滑弹牙!鲜蕃茄大块牛肉面嘅汤底真正新鲜蕃茄浓汤,味道好鲜甜清新!红烧牛肉干拌面嘅酱汁味道调教得恰到好处,唔会好咸,加埋啲香葱、雪菜同青瓜丝一齐食,感觉相当清新,唔会有好油腻嘅感觉!最值得赞赏嘅系他们出品嘅面质真系极之烟韧弹牙,无论系干拌或者系放汤嘅都一样咁弹牙,唔会因为喺汤浸著而变腍咗,真系超正呀!系本人嘅必食推介!
之后去大姨妈屋企做节!一入到店内见到店员嘅笑容都几好,
金钱𦟌嘅肉质超级软滑腍身,
而且有入口即溶嘅感觉,
鲜蕃茄大块牛肉面嘅汤底真正新鲜蕃茄浓汤,味道好鲜甜清新!
唔会有好油腻嘅感觉!
最值得赞赏嘅系他们出品嘅面质真系极之烟韧弹牙,
无论系干拌或者系放汤嘅都一样咁弹牙,
唔会因为喺汤浸著而变腍咗,真系超正呀!
系本人嘅必食推介!
主厨私房牛肉面
鲜蕃茄大块牛肉面