2020-01-07 170 浏览
比卡妈妈话要去K11攞嘢,唔揸车坐火车一阵就到,出咗商场行过对面,比卡猪见到门口有架“笃笃”咁得意,系咁叫要坐,咁咪入去坐吓影吓相,知客姐姐仲好好相与,原来呢间系食东南亚菜式,横掂都要食晚饭,于是行落去试试,原来下面别有洞天,地方算大,员工又好热情,睇餐牌款式都好多!泰国青芒果沙律,两个字形容“清新”,又唔会太辣,建议大家第一味就食,食完开胃;香芒软壳蟹米纸卷,系我喺香港食过米纸卷最好食嘅,最怕食软壳蟹食到“油亿”味,所以呢度绝对唔系用万年油;马拉肉骨茶,两公婆点个细嘅,原来都唔细,两公婆刚刚好,饮落有淡淡药材味飘出嚟,唔钟意太重药材味嘅朋友啱哂,而且排骨够淋,不俗!泰式炒椰菜仔,唔多地方有得食椰菜仔,我老婆好钟意食,连比卡猪都食,可能觉得似一个个波波咁;菠萝炒饭,又系小朋友至爱,但下次我会试泰式烧春鸡酿香茅黄饭,好吸引我眼球,仲有个面包焗咖哩软壳蟹,我见有几枱都有叫,应该系熟客,包稳阵;菠萝沙冰有惊喜,唔会得个甜字,好新鲜!埋单同经理倾咗两句,原来呢度有几间房,价钱唔贵,好适合大班朋友私人饭局;经理仲话下午茶照餐牌仲有8折,咁抵下次嚟开尖沙咀真系要过嚟食!

泰国青芒果沙律
香芒软壳蟹米纸卷