2009-12-30 3 浏览
今日路过尖沙咀区, 老婆话想食日本菜, 之前在open rice见过介绍一间正宗日本餐厅, 所有食评均赞口不绝, 心郁郁想试下. 日本餐厅在二楼, 上到后已被其日本feel感染.午餐有数款选择, 有鱼生拼盆, 溥烧牛肉, 烧鱼, 鳗鱼饭, 吉列猪等等. 我点了鳗鱼饭, 老婆点了鱼生拼盆. 哗 !鳗鱼饭超正, d鳗鱼又肥又厚, 最正系d汁, 甜甜地, 从来未食过这么好味之鳗食饭. 鱼生拼盆好新鲜, 本人好怕鱼鯹味, 但完全没有, 感觉好新鲜, 好好味. highlight系个炖蛋, 又香又滑, 真好好味. 出外食饭除咗食物质素重要外, 服敄质素亦同样重要. 此餐厅之侍应非常有礼貌, 添茶,毛巾时刻奉上, 个个笑容可鞠.

2009-12-29