2022-06-29
今次同男友嚟到呢间享慢煮泰系为咗佢嘅驰名龙虾汤流心牛角包,果然冇令到我地失望。我哋两个人分别叫咗一个dinner set同埋all day set menu嘅3course.dinner set头盘:驰名龙虾汤流心牛角包牛角包外皮松脆,一切开香浓龙虾汤就流出嚟,呢种食法别有一番风味。烧物:烧西班牙粟饲猪颈肉猪颈肉外皮烧得好香脆但里面一啲都唔韧,配上特式酱汁更加出色。主菜:招牌龙虾汁蟹肉伊面伊面有蟹子,蟹肉,笋,同埋满满嘅鲜味嘅龙虾汁,龙虾汁比得十分多,足够令到每条嘅伊面都挂上汁酱,令你每啖十分满足。甜品:焦糖炖蛋配椰子雪糕焦糖炖蛋表面有菠萝果干,炖蛋非常幼滑,配上焦糖脆超正。All day set menu (3course)头盘:冬阴龙虾汤试完龙虾汤心思思想试下冬阴功汤。果然冬阴功同龙虾嘅味道出奇地夹,又有香浓嘅龙虾味,又有冬阴功特色嘅酸酸辣辣嘅味道,好开胃。烧物:花生酱沙嗲鸡串鸡串烧到表面焦香里面依旧嫩滑一啲都唔鞋,配上花生酱十分之惹味。主菜:真空慢煮和牛面颊配马沙文咖哩汁虽然系慢煮牛面颊,但系牛一啲都唔韧重保持嫩嫩嘅肉质。而马沙文咖哩汁有少少嘅辣味,配上牛果然一绝,令我自己都差唔
dinner set
头盘:驰名龙虾汤流心牛角包
烧物:烧西班牙粟饲猪颈肉
主菜:招牌龙虾汁蟹肉伊面
甜品:焦糖炖蛋配椰子雪糕
焦糖炖蛋表面有菠萝果干,炖蛋非常幼滑,配上焦糖脆超正。
All day set menu (3course)
头盘:冬阴龙虾汤
烧物:花生酱沙嗲鸡串
主菜:真空慢煮和牛面颊配马沙文咖哩汁
虽然系慢煮牛面颊,但系牛一啲都唔韧重保持嫩嫩嘅肉质。而马沙文咖哩汁有少少嘅辣味,配上牛果然一绝,令我自己都差唔多食晒成碗饭。唯一失色少少嘅系碗饭比较硬。如果白饭可以煮再淋少少就100分。