2021-09-30 475 浏览
是日放假,又出去揾吓食先,呢间越南小店bookmark好耐,听闻佢啲汤底同埋慢煮牛肉好出名,两样都系我心头好,梗系要来试吓,小店唔大,座位只有8个,所以繁忙时间一定要等位,今日我就拣咗平日2:30呢个时候黎,过晒lunch time繁忙时间,自然唔使等位,小店全部座位以吧枱形式,有3个位系对住街外面 另外5个就好似拉面店咁,对住小店煮嘢食嘅位置,我最钟意对住条街食嘢梗系拣对街坐位😅是日一人前👧🏻▪️🍜大虾蟹膏蟹肉汤檬 $78▪️Add on 手打牛丸3粒 $12挣扎咗好耐,究竟食咩食好,今次食咗呢度最出名嘅先大虾蟹膏蟹肉汤檬先,下次先再食慢煮牛肉,一黎到首先饮咗啖汤先,清甜到不得了,原来老板用咗大量蔬菜,洋葱,牛骨加小虾煲咗好多个钟,汤面好多好多小虾仔,怪不得咁甜,主角方面,蟹饼一啖一啖蟹肉同埋蟹膏,系炸过嘅,捞埋啲粉一齐食,好好味,另外大虾新鲜爽口,仲有手打牛丸原来系最精彩超级牙同埋好浓牛肉味💛💛另外再提一提汤底加咗好多洋葱同埋我最爱嘅九层塔,辣椒,葱,真系好好味▪️🫔网纸春卷三件 $22我咁为食梗系唔会剩食一碗粉就够,问老细想食小食有咩推介,佢就介绍我食网纸春卷,同坊间嘅有啲唔同,呢度嘅

是日一人前👧🏻

▪️🍜大虾蟹膏蟹肉汤檬 $78
▪️Add on 手打牛丸3粒 $12

▪️🫔网纸春卷三件 $22
我咁为食梗系唔会剩食一碗粉就够,问老细想食小食有咩推介,佢就介绍我食网纸春卷,同坊间嘅有啲唔同,呢度嘅网纸系比较厚而且炸到好脆,就好将用炸鱼皮来比喻,厚身少少比较好食,馅料就系有啲肉,红萝卜同埋蔬菜,点埋佢嘅酸甜汁,好味

▪️🥤冻蜂蜜生姜茶(下午茶跟餐 )$3
饮品一啲都唔求其,蜂蜜生姜茶好重姜味,我要左少甜,冻饮原来咁好饮

• 越式大虾蟹膏蟹肉汤河