2019-02-23
老友生日请佢到尖沙咀食嘢庆祝一下! 知佢爱食日本菜,首选当然系要有番咁上下水准嘅食店喇!预先问同事介绍咗呢间新开张嘅“渔获浜烧”口碑好好。今晚约好来试试!希望佢会满意喇!来到果然环境都几舒服! 睇菜牌好多选择,刺身,甲罗烧……先点个刺身,小食啤酒等边食边倾!芝麻酱椰菜 / 20元小食七味炸鱿鱼须 / 68元好松脆!佐酒一流!食住鱿鱼饮一口冰冻Suntory啤好爽呀! 刺身点左金目鲷, 色泽鲜明,肉质好柔软有鲜味,份量唔多唔少,满足!食完啲头,骨可选择炸式煮汤,我地拣左煮味噌汤。食完刺身,当然要试依度嘅浜烧喇!(同事话一定要试的!)龙虾,活贝浜烧盛合 / 1248元有松叶蟹脚,鲍鱼,蚝,帆立贝。职员攞出来俾我地过目,龙虾扎扎跳!其他贝类好有海水味好新鲜!再攞返去清处理。好期待呀!啲海鲜处理得好干净企理,食得开心又放心!职员将食材放喺炉上用熟练嘅手法 程序烧到成熟度啱啱好!鲍鱼鲜嫩有口感,松叶蟹柳爽甜而帆立贝就用左清酒煮,好清爽有鲜甜原味!好钟意!龙虾好多工序,将虾身啲刺同有沙不能吃嘅部位除去再将虾肉分段切好,再将虾糕酿番虾身上,然后炉面烧加火枪底面烧到焦香朴鼻!简值系凡间美食!
今晚约好来试试!希望佢会满意喇!
来到果然环境都几舒服!
芝麻酱椰菜 / 20元
小食
七味炸鱿鱼须 / 68元
刺身点左金目鲷,
色泽鲜明,肉质好柔软有鲜味,份量唔多唔少,满足!
食完啲头,骨可选择炸式煮汤,我地拣左煮味噌汤。
龙虾,活贝浜烧盛合 / 1248元
有松叶蟹脚,鲍鱼,蚝,帆立贝。
啲海鲜处理得好干净企理,食得开心又放心!
龙虾好多工序,将虾身啲刺同有沙不能吃嘅部位除去再将虾肉分段切好,再将虾糕酿番虾身上,然后炉面烧加火枪底面烧到焦香朴鼻!简值系凡间美食!过程令我地食指大动!!
简值系 无械可击!
啲糕好甘香,肉质爽嫩鲜甜!
全单仲有八折(新张期内)
好有惊喜!大满足!