2021-11-23 39 浏览
天气冻左咁多🌬去咗「麻神麻辣火锅」食火锅暖下身☺️.招牌麻神麻辣锅拼响螺花胶鸡锅🍲汤底浓郁清甜,充满鸡油香🐓有少少咸蛋黄味🤔感觉好滋润😌麻辣麻神汤🌶又唔会太过麻辣、油,少少中药味🌿加埋果冻鸭血,入味又Q弹😆,海鲜拼盘🌊有纽西兰蛏子皇2只、南非六至八头鲍鱼2只、 蕃薯蚬4只🐚纽西兰刀贝4只😍鲍鱼、蛏子皇大只厚肉😋番薯蚬、刀贝鲜甜弹牙👍🏻.迷你牛肉盛+迷你松阪猪🥩每款牛肉嘅油脂分布都平均🐄食落肉味颇重,松阪猪薄切大块🐖又有咬口,好高质😬.丸类拼盘🍢有菜肉饺、鱼皮饺🥟牛肉丸🐂鲮鱼肉丸🐟丸类系手打嘅,质感味道都好好🤤.翠绿时蔬拼盘🧺有蕃茄🍅冰菜、皇帝菜🥬娃娃菜、南瓜🎃粟米🌽冬菇🍄成个篮都塞满菜,配埋鸡汤就最正😉.乌龙面🍜质地烟韧,吸哂麻辣汤嘅精华😙.椒盐豆腐粒🥢外脆内软,好惹味😝.小菜🥜有云耳、鸡肾、花生,酸辣开胃😁.冻水果蜜桃茶🍹入面西瓜🍉火龙果、士多啤梨🍓荔枝、苹果🍎菠萝🍍火龙果同蓝莓🫐茶底系蜜桃茶🍑甜度同茶味适中
天气冻左咁多🌬去咗「麻神麻辣火锅」食火锅暖下身☺️
乌龙面🍜质地烟韧,吸哂麻辣汤嘅精华😙
椒盐豆腐粒🥢外脆内软,好惹味😝
小菜🥜有云耳、鸡肾、花生,酸辣开胃😁
  • 海鲜拼盘
  • 果冻鸭血