2021-11-29
今次又再旧地重游,对上一次食慢煮应该都差唔多年半两年前,当时因为觉得肉质太美味,仲买左个慢煮机,当然地,买完番去玩左两次就冇玩到,直头唔知去左边。今次与友人前用,一来系sell 佢环境,两来是免加一,性价比高。今次order 了虾籽炸鸡翼,菲力牛扒配炒杂菇,蚬肉蝴蝶粉,再加两杯饮品。先说鸡翼,炸得金黄松脆影,不油腻,单骨易食, 混合了虾籽及胡椒碎,配啤酒应该会是不错选择。菲力牛扒是位于牛柳的尾部,属于牛肉最嫩的部位,公认是较甜美的部位,所以份量不多,配上牛油杂菇就刚好一份主食份量。最后就是满蚬肉蝴蝶粉, 本身怕太多芝士太腻,但一d 都唔会,因为系劲多蚬肉,蚬肉同蝴蝶粉比例去到40,60..蚬肉的鲜味渗入了蝴蝶粉中,配上香滑忌廉,食晒成碟都唔腻,非常值得推介。食左咁多野,埋单都系4百几,感觉超值。
食左咁多野,埋单都系4百几,感觉超值。