2021-04-19
日出康城个商场开左咁耐,趁今日放假过黎行下,行行下竟然见到来自台湾既鼎王,未有得去旅行,食住回味下先。一入座,店员非常细心讲解坐位上既配套,例如柜桶入边有纸巾牙签,亦有usb 充电位,岩晒一边打边炉一边打卡又唔怕无电啦。两个人叫左鸳鸯锅,一个系酸菜白肉另一边系麻辣鸭血,食材多由台湾直送,如果点招牌鸳鸯锅可以任食鸭血豆腐、酸菜,白饭都是无限量添加👍🏻配料方面叫左上选牛小排$308,莴笋$68,小卷鱿鱼$88,一品蟹滑膏$108,日本帝王蟹棒$68,另外再叫咗一渣低糖蜂蜜茉莉茶$58。所有食物都好新鲜,我最钟意就系日本帝王蟹棒,有别于平时一般打边炉嘅普通蟹柳,呢个真系有蟹味,而且又大条。总结: 香港嘅鼎王火锅拍得住台湾, 质素好服务好性价比高👍🏻👍🏻希望限聚令完咗之后可以再同多啲朋友过嚟食😋