2024-03-07
早几个月经常去佐敦覆诊,见呢间门口玻璃柜放咗好多芝士蛋糕、蛋挞,劲吸引咁😍有日终于走咗去食tea坐一坐😋热挞有牛乳焦糖蛋挞、鲜奶挞、乳酪芝士挞、鸡批等冻食嘅有柠檬挞、新推出嘅黑芝麻挞、京都忌廉红豆挞、特浓朱古力挞、玫瑰伯爵挞、蜜柑忌廉挞等最signature又最想食嘅一定系佢门口大大个新鲜焗起涨卜卜嘅芝士蛋糕😍😍好多个味😍😍🧀特浓芝士蛋糕💰$120蛋糕劲松软软绵,面有芝士,入面又有芝士,仲要系半溶😍食落口超正,一啲都唔腻🉐下次要试埋其他味😚🥧北海道3.6牛乳焦糖蛋挞💰$16劲劲劲好食,一啲都唔夸,酥皮层好酥脆😋可能系用日本材料关系,蛋浆特别香又滑,下次一次要买埋返屋企🉐🥛3.6牛乳鲜奶挞💰$22今次呢个新鲜热辣出炉,鲜奶劲滑,唔算好固体,所以好滑溜嘅口感💛鲜忌廉吉士泡芙💰$30劲大个,入面有吉士有忌廉,口感超滑,泡芙唔干,食晒好饱不过系我觉得最好食嘅一间puff😋🚩北海道牛乳蛋糕 (庄士伦敦广场) (佐敦) 📍佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场地下G03号舖
热挞有牛乳焦糖蛋挞、鲜奶挞、乳酪芝士挞、鸡批等
🧀特浓芝士蛋糕💰$120
🥧北海道3.6牛乳焦糖蛋挞💰$16
🥛3.6牛乳鲜奶挞💰$22
💛鲜忌廉吉士泡芙💰$30
🚩北海道牛乳蛋糕 (庄士伦敦广场) (佐敦)
📍佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场地下G03号舖