2024-11-21
真心超抵$800,仲要有新鲜即㓥本地花龙虾。旧年过嚟食虎虾都要$1380,所以就即刻book位过嚟食最早𠮶轮。豆腐和栗,本茹水云菜配松叶蟹、𩽾𩾌鱼肝酱配鳕鱼干首先有三个前菜,水云酸酸地、豆腐豆味浓郁、𩽾𩾌鱼肝偏甜,三款唔同味,但都好好食。[刺身]白松露樱花鲷鱼薄切鲷鱼片上面加咗松露油同埋淡雪盐,完全唔似食紧刺身,好似食紧西餐咁样。[寿司]深海池鱼寿司,鲽鱼寿司呢两件寿司都好超班,比得上高质寿司店。深海池鱼爽弹鲜甜、鲽鱼经过火炙油香十足。自家制渍物都好有心思,每一款都好好食三文鱼籽配北海道帆立贝用紫菜汁拌鲜香嘅牛油带子,再加入三文鱼籽,之前食过超好食,果然系本店嘅名菜。本地花龙虾睇住佢新鲜剥壳,起咗啲龙虾膏,再煎香啲龙虾肉混合龙虾膏蒜蓉一齐再炒。喺佢面前真系香到不得了。美国牛柳两个人share可以试晒厚烧同埋薄烧,我觉得薄烧比较好食。铁板炒饭呢个又系佢哋嘅手本名菜。将樱花虾炸到香脆,之后放返喺炒饭面。可以保持佢口感之余,又够虾嘅香味。铁板炒什菜炒芽菜最讲火候,炒得啱啱好季节浓鱼汤食完热气嘢饮返碗浓汤就最舒服。[甜品] 抹茶布甸抹茶味浓,但系又好滑
[前菜]
豆腐和栗,本茹水云菜配松叶蟹、𩽾𩾌鱼肝酱配鳕鱼干
[刺身]
白松露樱花鲷鱼薄切
[寿司]
深海池鱼寿司,鲽鱼寿司
自家制渍物都好有心思,每一款都好好食
[铁板烧]
三文鱼籽配北海道帆立贝
本地花龙虾
美国牛柳
两个人share可以试晒厚烧同埋薄烧,我觉得薄烧比较好食。
铁板炒饭
铁板炒什菜
炒芽菜最讲火候,炒得啱啱好
[吸物]
季节浓鱼汤
食完热气嘢饮返碗浓汤就最舒服。
[甜品]
抹茶布甸
抹茶味浓,但系又好滑