2018-11-06
伦哥出名打边炉,之前都系尖沙咀试过,今次嚟到太子试新野,系食蒸海鲜啊😍😍未开始食就先饮返个炖汤,好多料啊!蒜蓉粉丝蒸蛏子,够大只!蒜蓉蒸海虾,唔系好大只,不过几鲜几弹牙。果皮蒸鲍鱼,爽口得来会唔会咬极都咬唔开,同埋原来冇豉油都好入味!虫草花蒸龙趸,鱼肉好滑,仲配埋有黑松露嘅豆腐添,都好香呀!姜葱蒸蚝,影得唔系好靓,不过其实好大只架,同埋都几重海水味几新鲜。清蒸龙虾,大过我成只手掌呀!店员推介龙虾清蒸已经好好食,果然冇介绍错!蒸花蟹,细细只,不过都算多膏!除咗海鲜,仲有蔬菜食吓,加少少盐蒸都已经够味。鲜鱿肠粉,出乎意料之外咁好食!沙茶酱加埋鱿鱼嘅鲜味,虽然食到最后已经好饱,但系我哋成盘肠粉都清晒,因为真系好好食!最后仲有八宝蒸饭添,虽然已经好饱,不过都要试吓个饭,因为好香呀个饭!记得留肚食下啦!最后要一提,系度唔使惊啲海鲜会蒸到老晒或者唔知要整几耐,要估估下!因为呢度每一个𩠌都有店员帮你蒸,仲会计时添,所以翘埋双手就有得食喇!
未开始食就先饮返个炖汤,好多料啊!
蒜蓉粉丝蒸蛏子,够大只!
蒜蓉蒸海虾,唔系好大只,不过几鲜几弹牙。
虫草花蒸龙趸,鱼肉好滑,仲配埋有黑松露嘅豆腐添,都好香呀!
蒸花蟹,细细只,不过都算多膏!
除咗海鲜,仲有蔬菜食吓,加少少盐蒸都已经够味。