2022-08-22
新年梗系要食萝卜糕, 而系今年新年既时候我就系佐敦呢间西关老祖买左萝卜糕试试佢, 当然, 佢唔系净系新年先有, 一年四季如果有兴趣都可以去买黎食下! 呢间小食店本身都有卖好多唔同既小食, 包括有猪油捞饭个D! 我就未试过, 我下次都想试试佢~ 讲番佢个萝卜糕, 佢都有煎左既版本俾你买黎当小食咁食! 成个萝卜糕就大约850G, $168, 我买既系瑶柱萝卜糕, 我见佢仲有黑松露萝卜糕, 但屋企人食惯传统口味, 所以我都唔敢买新味~ 佢既萝卜糕真系好多瑶柱同其他配料, 煎既时候又唔会散, 而我就系切到一条条再放入焗炉焗到佢脆卜卜咁食! 咁就唔惊要煎太大油烟, 再加埋D 辣椒油咁点黎食真系好正! 同埋佢仲有盘菜卖, 但我今次就冇试到, 下次真系可以试试佢, 下次仲想试下佢其他小食! 因为萝卜糕水准都好高! 其他应该都会唔错!