2016-10-31 380 浏览
因为咁啱系生日月份所以最近都试左几多间既新野食💕今次就同男朋友近近地咁试左系元朗既泰国菜 一去到门口因为我系第1次去既见到佢入面个装潢好有心思同埋完全唔似平时既泰国餐厅反而似一间bar同埋因为近Halloween啦所以佢地用左好多装饰去布置望落真系好有气氛👻跟著因为我地卜左2位虽然早到左半个钟左都好彩可以即系入去坐底 睇左本餐牌擦左好耐食乜因为佢实在有太多野食拣啦❤️于是我地谂左好耐就决定左叫4样野食本身都惊会食唔晒但最尾又啱啱好㖞~~首先上既系炸虾球佢d虾球好得意细细粒粒咁系可以一啖一粒咁食 食落d虾球唔会话好弹牙都但有口感而且啱啱炸起系热辣辣同卜卜脆咁好好食😋d虾球食落咸咸地咁虽然有少少油油地但系仍然好吸引忍唔住一粒接一粒咁食🍤之后就系炭烧猪颈肉本身我谂住份猪劲肉系大份d既但点个个份量系偏少既不过佢仲跟左碗小沙津 个沙津真系好好味👍🏻佢唔同平时系落麻酱当沙津酱反而系落醋 落醋既沙津真系超开胃夹埋油油地香喷喷既猪颈肉食真系劲match!而且佢个猪颈肉烤到有少少焦焦地好香脆可口😋跟著就系黄咖哩配鸡肉跟份薄饼呢个咖哩望落都好似几辣咁架因为有少少红油浮左系面但系食落又唔落辣㖞不过真系好香既咖
首先上既系炸虾球
炸虾球
之后就系炭烧猪颈肉
炭烧猪颈肉
跟著就系黄咖哩配鸡肉
黄咖哩配薄饼
跟份薄饼呢个咖哩望落都好似几辣咁架因为有少少红油浮左系面但系食落又唔落辣㖞不过真系好香既咖哩味😚食埋旧鸡觉得都好食既但系就硬左少少咁将块薄饼捞埋咖哩一齐食真系好正😆又香又软熟 虽然一份薄饼得4块但系食落真系几饱架 不过我就觉得份薄饼略为有d油腻~
最尾就系好特别既柠檬烤鱼
柠檬烤鱼
我地虽然嗌左条细既鱼但系上台时见到原来都真系几大条😳条鱼既接面放左几片柠檬 食落有柠檬既香味但又唔会过太酸系㖞㖞好既 鱼既质地唔算滑但系就好有味道一d都唔腥次余仲有柠檬香同埋食落好啱胃口又有少少辣辣地咁好正😚
食到最后个店员仲会带晒Halloween面具咁同客人影相好特别既服务佢仲会间唔中放d烟雾出黎营造气氛😍价钱算系中等啦2个人夹埋都系4百几包埋加1👍🏻下次一定会再试过
炸虾球
炭烧猪颈肉