2020-12-02 78 浏览
好耐冇去台湾,好挂住嘅酸菜白肉锅,一于试吓汤底:酸菜白肉锅锅内嘅料多到好夸张,系令人怀念嘅台湾火锅嘅感觉,酸香又脆口嘅酸白菜,好有𡁻头又带脆嘅半肥瘦五花腩,好似在台中食山猪的口感,一点不觉肥腻!汤中仲有透明烟韧嘅寛粉,酸香醒胃精选手切牛肩肉食肉兽嘅我哋最爱食手切牛肉,因为有口感D肉唔会雪到死实,手切牛肩肉切得口簿刚好,牛肩肉肉味香浓!盐酥一口豆腐好有惊喜嘅豆腐,炸得外脆内软,细细粒一口可食两三粒,炸浆超薄,咸香好味,送酒一流!老锅丸饺井字拼-梅菜猪肉丸配鱼皮饺我拣咗梅菜猪肉丸,味道好特别似小肉饼,弹牙味美,原来可做火锅配料鱼皮饺较普通。三秒响铃卷好香脆热辣辣系必点之选,仲比出面食嘅多层好多,相信师傅有一定功架,因为浸完三秒汤后都可外面索汤,内里脆卜卜老锅台湾面配有甜醋做捞面或可用配火锅汤底饮品杭菊露味道带少少甜,唔错嘅清热气之选!不喜欢甜嘅可选冷泡白桃乌龙茶,好清新带白桃果香!好丰富又满足嘅台式火锅
好耐冇去台湾,好挂住嘅酸菜白肉锅,一于试吓

汤底:酸菜白肉锅

老锅丸饺井字拼-梅菜猪肉丸配鱼皮饺