2015-08-23
和牛食堂@#foodki铜锣湾A5和牛丼(8/10)($138)无意之间系铜锣湾见到呢间由日本人开既隐世食店,食堂系时代广场格离街,其实都算系好方便,主打以超值价钱食A5和牛。当日食既系宫崎县黑毛和牛,店家直接入口成只和牛到香港。一个A5和牛扒丼只需$138,真系超值,质素绝对超班。虽然块牛扒有啲薄,但真系超级正,日本师傅煎到五成熟,睇到入面红红地真系超级正,肉味浓超爆多汁,油脂多,加上自家制既酱汁捞日本珍珠米,真系非常满意。佢地系块牛扒上放左块新鲜牛油,令味道有啲变化,但其实foodki觉得无牛油味已经非常好味😍。和牛芝士汉堡(8/10)($95)系铜锣湾以A5和牛做主打既隐世和牛食堂,日本师傅主理架,上次食左佢地既A5和牛丼,今次介绍佢地既和牛芝士汉堡。今次既和牛都系官崎县黑毛和牛。讲真以$95食到超优质既日本进口和牛,真系只可以用抵到仆街黎形容,注意$95仲要包埋薯条wo。和牛汉堡扒极juicy,但佢同美式既汉堡扒有啲唔同,系比较嫩滑,但牛味比美式汉堡有过之而无不及,可能系因为和牛既脂比例较高既关系。 加上芝士,汉堡真系非常好味,一块顶级既汉堡扒足以支撑成个汉堡包,尽管汉堡包同生
A5和牛丼(8/10)($138)
一个A5和牛扒丼只需$138,真系超值,质素绝对超班。虽然块牛扒有啲薄,但真系超级正,日本师傅煎到五成熟,睇到入面红红地真系超级正,肉味浓超爆多汁,油脂多,加上自家制既酱汁捞日本珍珠米,真系非常满意。佢地系块牛扒上放左块新鲜牛油,令味道有啲变化,但其实foodki觉得无牛油味已经非常好味😍。 和牛芝士汉堡(8/10)($95)
系铜锣湾以A5和牛做主打既隐世和牛食堂,日本师傅主理架,上次食左佢地既A5和牛丼,今次介绍佢地既和牛芝士汉堡。今次既和牛都系官崎县黑毛和牛。讲真以$95食到超优质既日本进口和牛,真系只可以用抵到仆街黎形容,注意$95仲要包埋薯条wo。和牛汉堡扒极juicy,但佢同美式既汉堡扒有啲唔同,系比较嫩滑,但牛味比美式汉堡有过之而无不及,可能系因为和牛既脂比例较高既关系。 加上芝士,汉堡真系非常好味,一块顶级既汉堡扒足以支撑成个汉堡包,尽管汉堡包同生菜唔算系最高级,一块汉堡扒已经赢晒。