2017-08-01
事源系咁的......个fd无啦啦话带我食铁板烧, 跟住就黎左和菊$880 for 2 lunch set, 另加+300两位转和牛先讲沙律, 用左纪洲梅调配沙律汁, 唔会太酸同太多, 味道恰到好处菊花熏带子, 第一次食, 带子微微散发菊花清香, 又唔算太抢, 好特别, 点少少岩盐, 更能带出鲜味伊势海老, 用自家调配海胆忌廉汁, 龙虾爽口弹牙(废话), 配埋个汁真系好正, 不过d 鱼子酱就..视觉效果, 冇乜feel XD地蛤汤!!! 呢个有惊喜, 个汤清甜, 粒地蛤鲜味到.....唔识讲A4近江午厚烧, 牛味比起佐贺算再浓少少, 食过和牛都明既味道, 特别少少既系有水晶盐, 靓牛同调合既盐系绝配伴碟既野菜都好靓, 连蒜片都要用青森产!鹅肝炒饭! 就系鹅肝炒饭, 想像到既味道!龙虾头同壳煮既赤味噌汤, 煮到龙虾既味出黎, 我朋友唔太喜欢赤味噌觉得太咸, 我就相当喜欢(我重口味XD)柚子雪芭, 普通野啦, 如果转自家制甜品相信会更吸引
伴碟既野菜都好靓, 连蒜片都要用青森产!
鹅肝炒饭! 就系鹅肝炒饭, 想像到既味道!
柚子雪芭, 普通野啦, 如果转自家制甜品相信会更吸引
题外话/补充资料:
单系一只伊势海老就已经要$500-600, 加埋呢d 食材, 我觉得系值$880
本身menu $880 for2 系用美国牛薄烧
而加$300(两位)转近江牛就见仁见智, 我觉得亦系接受范围之内!
厨师功架十足唔在讲, sorry由于我当时细心睇menu, 介绍完唔记得咩名XD
而不得不提侍应哥服务周到, 对自己店内食材有充足了解并细心介绍, 实在难得!