2022-05-03 43 浏览
终于开返晚市堂食,就即刻揾朋友出去食晚饭,但又想食啲特别啲嘅餐厅,咁就揾左依间专食海鲜嘅餐厅。餐厅门口招牌有只蟹🦀系到(搞到我又谂起日本🇯🇵🥲),餐厅店员推介之下我地点左尊贵海鲜套餐($399),店员仲慢慢介绍每一种海鲜,套餐包括大黄奄蟹🦀、二选一太平洋馒头蟹🦀同深海海星班🐟(我地选择左馒头蟹)、澳洲青年龙虾🦞、台湾九孔鲍鱼、越南大虎虾🦐、大西洋野生青口、纽西兰刀贝蚌、日本大元贝、韩国庆南珍珠蚝🦪同埋蔬菜🥬。一开始店员会分开一份份咁上,店员同我哋解释话系要分返味道同埋煮食咁时间,店员会主动去蒸煮海鲜,每一种海鲜都有唔同嘅蒸时间,所以每次都只会蒸一种嚟食,蒸好一样先会放第二种入去蒸👍海鲜味道鲜甜,蒸熟期间海鲜啲精华流晒落下面嘅排骨粥,食完套餐嘅海鲜再食返碗集合晒鲜甜味嘅排骨粥,真系好满足呀😊😋仲有糖水都好好味,有燕窝😋🤩整体来讲食得好开心满足,环境舒服,店员仲好有礼貌同风趣。系每次只可以蒸一种海鲜,需要等多啲时间先可以享用。

餐厅门口招牌有只蟹🦀系到(搞到我又谂起日本🇯🇵🥲),餐厅

2022-04-27