上次gathering呢去左附近嘅火锅店食完,经过呢一间cafe, 咁见到啲食物觉得都几吸引 ,环境又舒适 ,就谂住会再返嚟帮衬嘅, 咁今日咁啱又喺附近就决定来度食喇。食物方面啦,既然系叫cafe嘅,就当然系以轻便啲嘅light food同埋西式化的食物为主。 例如有all day breakfast, 牛角包餐,waffles…… 其实真系好啱时下年青人去。 同埋唔知系唔系呢间餐厅新开张啦, 食完觉得啲食物都ok但系又唔算太多人咋㖞, 都不失为一个倾计聚脚好地方~~消暑嘅饮品就最啱而家热辣辣嘅天气啦! 平时好少饮冻饮嘅我都忍唔住来一杯蓝莓奶酪。 出咗嚟成杯子紫紫地色咁好靓呀!味道方面 ,会taste到好清新嘅蓝莓味, 味道好浓郁但系唔会太甜,我几钟意。食物方面, 我点了期间限定的龙虾潜艇配龙虾汤及 薯条~潜艇原来是牛角包。整个餐看起来都好丰富,有汤有包有一堆薯角,不过个牛角包就好似份量细件左啲,我原本以为叫得做潜艇应该会巨型些。还好牛角包用料都算足,有生菜、芒果和龙虾肉,还有些酱汁咁。牛角包还keep到松化,酱汁混合了龙虾肉也挺香挺鲜,夹了芒果又增加了口感的层次和清新了,不过,龙虾肉

还好牛角包用料都算足,有生菜、芒果和龙虾肉,还有些酱汁咁。牛角包还keep到松化,酱汁混合了龙虾肉也挺香挺鲜,夹了芒果又增加了口感的层次和清新了,不过,龙虾肉倒是不太突出就是了!
龙虾汤就爆龙虾味喇!非常杰身的汤,啖啖鲜龙虾肉,有种漫游在海洋皇宫和群虾畅泳的感觉!鲜味实在令人回味!
至于炸到皮脆内软的热乎乎薯角,沾上黑松露菌酱就最滋味了!
朋友说这里的梳乎里焗饭是最出名的!所以一来到就二话不说的点了个龙虾焗饭~我不太想食饭,所以无跟风,一见到佢个饭,我立刻后悔了!因为太美太美了!
睇下旧云!几得意几咁高,好似在山顶上帽出头来的一朵云!超呃like呀呢啲!我轻轻的采了一朵云雾来试,是咸咸地的蛋白味道,有点弹有点韧性,口感都几过瘾~
酷爱甜品的我们,也立刻来了个饭后甜品,就是全份的窝夫加全部生果再来个雪糕球外加焦糖浆,hey,咁大阵容都是60大元,抵到唔信呀!不过好奇怪㖞,半份如果同样加全生果系55元㖞,咁我们当然是醒目地叫一份开心share啦!
呢度的窝夫形状好特别,严如一块床褥般的厚度和外观。因为块窝夫比只碟还大块的关系😂,食的时候要好小心咁切开。切的时候都feel到外层饼咁脆,而内心就好软绵绵的,沾焦糖浆格外好味!朋友就喜欢加忌廉,一人一款唔洗争😉个雪糕都好甜下,正好配较干身的窝夫,而彩色缤纷的生果包括有蓝莓、芒果、草莓和香蕉。