2020-11-03 36 浏览
今日真系唔好唔开心,当然去食甜品,平时成日食芒果小丸子,今日试新嘢……肉桂苹果金宝配海盐雪糕。舖内播的歌唔嘈好柔和,心情好了少少冇咁唔开心。舒舒服服等待甜品来临,坐咗一阵甜品到,厨师整得好靓,苹果焗得好香、有肉桂味食落甜度刚好,海盐雪糕配佢刚刚好,好夹唔会抢大家味道,细问下完来佢哋将苹果炒过,唔似其他甜品舖整到一味得个甜字,苹果又冇味,呢度的苹果金宝我过咁多间得呢间整得完全系我想食嘅味道,食完心情已好了。问厨房姐姐是否去学过整甜品,佢答从未冇出去学,完全系有人话俾佢听点整再去自己研究,咁佢真系好叻。呢度D甜品俾起出边排长龙等位等到脚软嘅甜品舖好食好多,其实冇人D嘢食嘅店舖唔一定难食,分分钟有意外惊喜。从此对冇人嘅店舖改观,D人太注重排长龙嘅店舖就觉得一定好食,相反反而呢店舖求其出品。加油、希望多D人见到食评后多D嚟食,值得继续支持。
加油、希望多D人见到食评后多D嚟食,值得继续支持。
2020-10-20
下午茶