2021-06-11
实行抗疫措施禁酒吧堂食后, 真系好一段时间冇同朋友落bar饮野。今晚约左好友出黎聚下, 带左我去铜锣湾一间楼上cafe以音乐DJ做主题嘅餐厅饮下野, 食下野。好彩朋友醒目地预先book位先顺利安排入座, 见到有walk in食客都因为冇台而失望而回。餐厅播放著很Rock的歌曲, 很有气氛。听说间中餐厅会有live表现的。呢度除左有酒类饮品供应外, 都有好几款无酒精饮品。Fruity Blossom: 味道如有汽杂果宾治, 果味清新唔会过甜。Caesar Salad: 清新爽脆沙律菜, 加入了芝士碎、些少烟肉碎、脆面包粒, 味道主要黎自芝士味, 配搭简单, 清新好味。Garlic Shrimp: 原只虾已除去虾头, 表面加上了蒜蓉、莞茜, 虾肉肉质鲜味弹牙, 沾上汁料, 极之香口惹味; 配上香脆蒜蓉包, 超正!Grass Fed Beef Ribeye: 肉眼表面微微焦香, order了3成熟, 肉质juicy鲜嫩, 口感软腍 , 点上烧汁, 再提升了味道。配有极juicy兼菇味什浓嘅大啡菇、烤薯粒。
呢度除左有酒类饮品供应外, 都有好几款无酒精饮品。
配有极juicy兼菇味什浓嘅大啡菇、烤薯粒。