2021-09-09
开左2-3星期既小店,小清新风格,干净舒适。有个客仔比钱揾散银,店员下次先比啦,人情味真系小店先有。🥢酸菜鱼🥢 $188 标准 绝对系色香味俱全 !个盘大大只字写住「鱼好吃汤更好喝」无理由唔饮个汤,个汤鲜而不腥,且顺清不太油腻,泡饭食好正,鱼就柔嫩滑溜,唔知系咪我叫左BB辣,泡椒味轻手左,系差在呢个点上,完全可媲美内地食既,仲要健康D。🥢黄金软嗀蟹🥢 $115睇得出大厨好有经验好有技巧,炸到好干身香脆,出面好多黄金乜乜,一味追求多唔多黄金,仲要搞到好油腻。呢到我最惊叹就系佢个炸野,咸蛋黄好似mix入左炸浆咁,干身不滴油,就咁睇就唔系好多咸蛋黄,但系咸蛋黄味愈嚼愈起劲,愈嚼愈香口,最重要完全唔油沥同埋应觉到佢地猛火热油,好热气但好正!🥢鸡丝粉皮🥢 $58无话特别惊艳,不过天气热热地好岩食同埋食左咁多重口味野要食返清新D既野,粉皮凉凉地加埋青瓜几清爽,加埋胡麻酱好开胃。
绝对系色香味俱全 ! 个盘大大只字写住「鱼好吃汤更好喝」无理由唔饮个汤,个汤鲜而不腥,且顺清不太油腻,泡饭食好正,鱼就柔嫩滑溜,唔知系咪我叫左BB辣,泡椒味轻手左,系差在呢个点上,完全可媲美内地食既,仲要健康D。
🥢黄金软嗀蟹🥢 $115
🥢鸡丝粉皮🥢 $58