2017-02-15 2679 浏览
以前成日周围探索去食好西,但自从番工之后再少左时间周围揾食,不过平静左一段时间,就有啲怀念以前大鱼大肉既日子~CHICKEN突然话要带我食好西,我怀住兴奋期待既心情黎到依间「原居民」。目测应该系一间西餐厅,而且环境宁静有格调,同餐厅既名字有几分出入,总觉得「原居民」听落去似一间台式餐厅XD 可能我自己谂太多~有得食久违既西餐当然有啲兴奋,店员放左一块企身既黑板系我地面前,1前菜同汤配1主食再配一杯饮品,大约有6,7款选择,感觉上好多都好想食!系拣紧餐之际,店员就放左兜蒜蓉包系我地眼前,话通常有客人黎到都会送,未必日日都系蒜蓉包,但感觉上相当贴心。味道方面,蒜蓉包相当脆口,包面系一层浓浓既蒜蓉味,充满咸香,好好食~日本芥末三文鱼件甜虾,以挞仔形式上碟,里面系切成粒状且拌上芥末酱三文鱼,而甜虾则搭左系中央位置,卖相好有睇头,但食上去就麻烦左少少。因为三文鱼粒好滑身,好易冼手,另外系要食左挞同馅料好难同时一齐食~味道方面,三文鱼原来既味已被芥末酱覆盖,软淋既口感,甜虾够鲜甜,而个挞几脆,感觉不错。鲜蚝栗米汤,第一次饮既鲜蚝汤,入口已经即刻感受到汤中既鲜甜味觉,粟米溶同蚝味溶埋一齐,味道好夹~
以前成日周围探索去食好西,

但自从番工之后再少左时间周围揾食,

不过平静左一段时间,就有啲怀念以前大鱼大肉既日子~

蒜蓉包

未必日日都系蒜蓉包,但感觉上相当贴心。

鲜蚝栗米汤

粟米溶同蚝味溶埋一齐,味道好夹~
美国龙虾意大利饭、蘑菇汁
美国龙虾意大利饭、蘑菇汁,卖相几有睇头,

味道香浓,龙虾好有口感,啖啖肉~

蘑菇汁令意大利饭更容易入口,而且杂菌味浓郁,整体份量岩岩好,系高水准之作~
蒜蓉包
鲜蚝栗米汤