2020-09-21
探完朋友同bb喺附近食埋晚饭,上网揾到呢间评价极好嘅餐厅,隐藏系淘大商场对出嘅角落,位置唔太显眼,行近就见到转角有大大个霓虹灯logo,非常容易辨认。手打鲜蚝汤鲜味浓郁,蚝味突出之余仲有好香嘅菇茸作为余韵,口感顺滑,每一啖都系享受,好有惊喜!黑松露薯条几乎系我哋每次食西餐必点,松露落得好大方,香味浓郁,混入少许芝士,极度邪恶。食厌咗牛肉汉堡,今晚特意点咗炸鱼汉堡,鱼柳大大件,即叫即炸,入口外脆内嫩,配上健康嘅牛油果、蕃茄、生菜同清新嘅他他酱汁,系完美嘅配搭!牛肝菌意大利饭水准亦好高,米粒熟而不烂,带些少咬口,浓稠嘅酱汁带嚟黏稠顺滑嘅口感,混入露笋令成个risotto更加清新,减低腻滞感。香煎鹅肝两面煎成金黄色,香气四溢,入口系满满嘅邪恶滋味,令人齿颊留香。酷爱mojito嘅先生点咗一杯无酒精嘅薄荷青柠梳打,加入青瓜感觉格外清新。今晚点嘅每一道食物都令人非常满意,特别系手打鲜蚝汤,令人印象特别深刻,餐厅食物水准极高,而且价钱合理,难怪一直好评如潮。
法式手打鲜蚝汤
黑松露薯条