2012-10-13
之前睇到團購講到咁抵食, 一於嘗試訂購, 但已過了指定網上購買日期, 所以非常失望但接聽該酒家的服務員非常有禮貌, sell我們仲有其他抵食嘅食物.一數就數左好多樣都好抵食嘅食品, 我們便訂了檯享用晚餐: 食物簡評如下:-100分總分1) 太湖大閘蟹- 價錢非常抵食$38隻 可以食完再叫, 嘩隻大閘蟹好多糕, 食完又有杯薑茶跟尾, 服務非常週到 90分2) 川式酸菜魚:- 原來正價係$98 今次品嚐係$58 一出到來嘅味道仲好過深圳向西村, 值90分3) 紅蔥頭鮮沙薑蔥油雞- 我哋order 左半隻 又有特價半隻$68 我哋問那位服務員d雞是不是冰鮮, 該位經理先生話他們的酒家全部賣新鮮雞 食完真係雞質幾有彈性及有雞味 值85分4) 清蒸大連鮑魚- 叫左半打食, 海鮮嚟講都算抵食, 但冇驚喜 值70分5) 清湯蘿蔔"牛爽腩"- 哩個"牛爽腩" 係我在佢哋酒家本驚人大菜牌內, 圖片及推介字眼係"大姆指" 咪叫囉!點知....... 嘩出到嚟....... 好想第一時間即食, 肥瘦均勻, 邊位好似有塊花膠物體咁, 好爽淋滑!好抵食有10大件蘿蔔抵 d湯都好甜可能係d牛骨湯! 唔貴每煲$
1) 太湖大閘蟹
2) 川式酸菜魚:
3) 紅蔥頭鮮沙薑蔥油雞
食完真係雞質幾有彈性及有雞味 值85分
4) 清蒸大連鮑魚
- 叫左半打食, 海鮮嚟講都算抵食, 但冇驚喜 值70分
5) 清湯蘿蔔"牛爽腩"
好抵食有10大件蘿蔔抵 d湯都好甜可能係d牛骨湯! 唔貴每煲$98, 這一區前面有一間"華姐清湯腩"
我都食過一小碗都要$55 但無呢度咁靚! 值100分
總括所有食品最難忘就係 "清湯牛爽腩" 食過下次都想再來!!!