2019-04-29 1430 浏览
作为一个牛迷,得知元朗有一个食全牛既火锅店,一于衬住复活节四日长期,同埋男朋友入黎试一试佢。😋😋😋.黎到616牛肉专门店,已经系夜晚既十点,估唔到入面重有唔少客人,睇黎食物既水准应该相当唔错。.一坐底,我地已经急不及点餐。餐厅系用ipad 点餐,非常方便快捷。而且侍应见我地第一次黎,重好贴心咁为我地讲解咗ipad既用法同埋推介咗唔同部位既牛肉俾我地。.系店员既推介之下,我地简咗鸳鸯酸菜牛骨汤底。酸菜汤底非常够味,加上少少辣,令人好开胃;至于另一边既牛骨汤底亦都唔输蚀,汤底非常清甜,牛腩又入味又淋.系牛肉方面,我地方便拣咗匙柄、美国天然牛胛肩翼、三花腱同牛舌。值得一赞既系牛胛肩翼肉质结实,无筋夹杂,入口整片十分柔嫩重有一个惊喜就系牛舌,入口爽脆弹牙,肉质软滑。另外,我地重叫咗黑豚梅花肉、响铃、娃娃菜、双拼牛肉饺、乌冬双拼牛肉饺包括咗原味同麻辣,一咬落去,无论系原味定麻辣,新鲜既肉汁都系口入面爆发出黎,浓郁既牛肉味久久挥之不去,系口腔入面回荡。👍🏻👍🏻👍🏻唯一既小失望就系黑豚梅花肉,肉质比较粗糙。但对于一间专食牛肉既专门店黎讲,绝对系情有可原。$28两个稻庭乌冬,价钱合理,乌冬爽口弹牙。自
系店员既推介之下,我地简咗鸳鸯酸菜牛骨汤底。

值得一赞既系牛胛肩翼肉质结实,无筋夹杂,入口整片十分柔嫩

重有一个惊喜就系牛舌,入口爽脆弹牙,肉质软滑。

另外,我地重叫咗黑豚梅花肉、响铃、娃娃菜、双拼牛肉饺、乌冬

$28两个稻庭乌冬,价钱合理,乌冬爽口弹牙。

自家制玫瑰洛神花茶,酸酸甜甜,非常适合打边炉时候饮,可以消滞解腻。
最后埋单,食到肚都涨哂,计埋折扣每位都系200蚊,简直系物超所值!推荐大家都可以试下616。

• 匙柄
  • 牛舌