2022-02-03
之前朋友介绍过我黎呢一间 Café — 八屋,呢一日就带朋友一齐黎到,一齐享受一个宁静嘅下午,我同朋友都觉得,无论饮品还是菜式都系超水准嘅发挥!八屋法式西多士 $88钟意食甜品嘅我,就当然系叫一份甜品啦!系网上面见到人地影嘅相已经好想食,甜品一上枱我已经心心眼左,西多士炸至金黄色,用左蛋浆去包覆整件多士去炸,非常之有心思同埋好考厨师嘅技巧,炸得外层香脆而不油腻,入面嘅面包仲好软棉,热辣辣嘅时候食最滋味!再加上,加左肉桂粉系西多士上面,阵阵香味飘过黎,再配上旁边嘅新鲜生果一齐食,好满足!宇治抹茶拿铁 $54身为抹茶控嘅我,再叫左一杯宇治抹茶拿铁,果然冇令我失望!选用JAS认证有机宇治抹茶,宇治抹茶粉份量落得非常之多,抹茶嘅甘甜完全深深渗入味蕾之中,再配上牛奶嘅香滑,绝配!另外,两位朋友都系叫左意大利面:蒜油意大利面 $88海胆酱大虾意大利面 $128饮品方面叫左两杯拿铁:竹炭咖啡拿铁 $48焦糖布丁咖啡拿铁 $50
八屋法式西多士 $88
宇治抹茶拿铁 $54
另外,两位朋友都系叫左意大利面:
蒜油意大利面 $88
海胆酱大虾意大利面 $128