2023-12-17
🪼超治愈水母餐厅🪼-姨甥女放圣诞假期 兴致勃勃咁问我带佢去边度玩😅 左谂右谂 决定去大人细路都like嘅荃湾Cube O 一边欣赏水母 一边食晚饭-🥣蟹肉龙虾浓汤 $118凑近闻到满满嘅龙虾香 蟹肉少 汤身浓稠 淡忌廉令入口更滑溜-🥩肉眼扒 $428个𡃁妹要锯扒 真系识食😂 七成熟肉眼一共三件咁我就食咗一件☺️ 脂肪同肉比例适中 牛味浓 烧汁味道太淡 配菜反而几正 羽衣甘蓝烘得好crispy -🍝冬荫海鲜意粉 $228海鲜量多入口弹牙 意粉al dente挂汁 酱汁少少酸辣 一啲都唔呛喉-🍰Opera $138我哋钟意朱古力🍫自然拣opera cake 层层叠叠嘅综合朱古力酱/奶油/咖啡味 平衡得唔错 甜度唔高 不过呢个价钱 我觉得over-priced-📍Cube O荃湾杨屋道88号Plaza 88 8楼
🥣蟹肉龙虾浓汤 $118
凑近闻到满满嘅龙虾香 蟹肉少 汤身浓稠 淡忌廉令入口更滑溜