2019-07-11 4179 浏览
旺角一向出名多好野食,亦都有好多间楼上cafe!要系咁多竞争中突围而出真系唔容易,Romanne leisure food cafe就以浪漫既环境同高质既食物出奇制胜!本身只系贪佢近朗豪坊,地点方便就脚而选择佢,但系食落就真系十分有惊喜!我地一行四人,大家都系master既同学,完左sem一齐庆祝庆祝!一入到去,就见到好用心既装修,环境好舒服!印象分已经大大增加左!睇埋menu,一d都唔贵,好抵食!除左set之外,仲有好多小食同前菜等,对于有选择困难既我地黎讲,系有少少难度千挑万选下,我地拣左劲劲劲吸引又邪恶既黑松露薯条好耐无食过既曲薯呀曲薯岩岩炸起,劲脆,外脆内热,绝对令人食唔停口!重点系旁边既黑松露酱,超级香,连热爱茄汁既我都选择左劲点黑松露酱!之后我地拣左几个set🥰🥰因为真系抵食,set跟特饮只需要半价!前菜有沙律同南瓜汤!沙律菜新鲜,南瓜汤有好香既南瓜味,好creamy!重点系比足100分既蒜蓉包!真系好香既蒜蓉味,外面脆得黎入面好软熟!点埋南瓜汤一齐食,真系要比够5星!其中一个set叫左鸡胸香橙沙律!作为健康既都市人,都系想食多d菜!鸡胸比想像中更好食,有d食鸭胸咁既感觉!

印象分已经大大增加左!

睇埋menu,一d都唔贵,好抵食!

千挑万选下,我地拣左劲劲劲吸引又邪恶既黑松露薯条

黑松露薯条

好耐无食过既曲薯呀

前菜有沙律同南瓜汤!
沙律菜新鲜,南瓜汤有好香既南瓜味,好creamy!
蒜蓉包

重点系比足100分既蒜蓉包!
真系好香既蒜蓉味,外面脆得黎入面好软熟!
点埋南瓜汤一齐食,真系要比够5星!
牛油果鸡胸香橙沙律

鸡胸比想像中更好食,有d食鸭胸咁既感觉!
好多藜麦,一d都无偷工减料!仲有好香既牛油果,如果可以多几块就更加无得弹

北海度烤带子明太子意大利面

之后仲有一个主菜系北海度烤带子明太子意大利面
有2只好大只既带子,意大利面既份量唔多,但系都够食!明太子好足料,食落一粒粒咁,好有咬口!用明太子做酱汁,好特别!
Monday  blue

仲以半价既价值叫左几杯cocktail

Monday blue个名好特别,虽然我系Wednesday 去,当系同blue Monday say 👋 啦😂Monday blue以blueberries同raspberries 为主,配合honey,柠檬汁,薄荷同梳打等,饮落感觉好清新!
Zen

朋友叫左杯zen,好清新既牛油果味!
劲有饱肚感,岩哂钟意牛油果既朋友!
肉桂苹果脆脆意大利雪糕

最后仲叫左个劲好味既甜品
曲奇味既意大利雪糕好香滑,不过要快d食,唔系会融
肉桂苹果好入味!我地4人食2人份量都刚刚好!

最后走既时候仲见到有下午茶

已经被pancake既相吸引左!
真心,环境靓,食物高质,推荐
2019-07-10
黑松露薯条