2024-05-14 1021 浏览
🍽️2-3人餐$132🥢椰菜猪肉饺 咖喱淮山羊肉饺 各三只🥢帆立贝蒿笋鲜虾饺 松茸蟹籽鲜虾饺 各三只🥢配饮品两杯呢间石门饺子店我成日都会帮衬 佢哋啲饺子D饺真系好大粒,而且粒粒都好足料 好饱满 佢一只饺子个size 等如 出面普通饺子嘅size 而且每款可以选择六至九只食完饮埋啖汤,真系好饱 而呢个二人餐就最抵食啦 饺子可配面底或菜底🥟椰菜猪肉饺用新鲜猪肉做嘅馅 鲜甜多汁 猪肉应该系用咗半肥瘦食落猪肉弹牙,而且有猪油嘅香味再加上新鲜嘅椰菜呢个配搭真系好经典🥟咖喱淮山羊肉饺羊肉新鲜,而且有震震嘅羊臊味 啱晒钟意食羊嘅朋友 而咖喱嘅味道恰到好处唔会抢走晒羊嘅味道,佢亦都系大小小嘅辣,加上淮山粒增加成个饺子食落去嘅口感而估唔到 淮山 咖喱 羊肉 呢个配搭系咁夹🥟帆立贝莴笋鲜虾饺莴笋切粒 有咬口 鲜虾弹牙 爽滑 而每一只饺子𥚃面都有原粒帆立贝 配搭新鲜 正呀🥟煎松茸蟹籽鲜虾松茸蟹籽鲜虾呢个配搭估唔到咁夹 鲜虾弹牙 食落有好香浓嘅松茸味道加上鲜虾嘅鲜味同蟹籽嘅粒粒卜卜脆 真系会食上瘾 我最爱🏆🥟煎韭菜猪肉饺煎饺同样都系大大粒 煎嘅时间啱啱好同煎嘅技巧亦都好有水准 饺子皮煎到金黄香脆 里面嘅
🍽️2-3人餐$132

🥟咖喱淮山羊肉饺

🥟帆立贝莴笋鲜虾饺

🥟煎松茸蟹籽鲜虾

🥟煎韭菜猪肉饺
煎饺同样都系大大粒 煎嘅时间啱啱好同煎嘅技巧亦都好有水准 饺子皮煎到金黄香脆 里面嘅馅亦都新鲜多汁 咬落去馅嘅汁飞晒出嚟 真系好爽

📍搞饺镇 (沙田)
沙田石门安群街1号京瑞广场2期地下G19A号舖