2021-07-03
男朋友寻晚睇波,意大利打赢比利时,都知佢系意大利fans, 今晚请佢食pizza, 不过食乜都系我话事。羽衣甘蓝凯撒沙律+烟三文鱼羽衣甘蓝好新鲜,巴马臣芝士份量亦都唔少,基本上每口都充满羽衣甘蓝同芝士,加上蒜蓉面包糠同蕃茄,食落又健康又满足,烟三文鱼加$25,有三大块,都算合理,算系不错既沙律。烟肉带子串一碟有4件,卖相同menu 相片一样好吸引及精致,打卡一流,带子大只,好厚身,煎得半熟,可惜嫌鲜味不足,好彩有清新嘅芒果酱同咸香烟肉搭救,呢个starter等左好耐先上枱,主食上左一段时间先黎,等到颈都长,难免少少失望。墨西哥鸡肉及西班牙辣肉肠薄饼好在个pizza 冇令我地失望,话晒食pizza因为意大利赢波。Pizza热辣辣,芝士溶化牵丝,好同意waitress 所讲,咁先食到真正既pizza味道, topping同芝士比例几平均,呢度嘅芝士唔系爆多𠮶种,西班牙辣肉肠好惹味,加上墨西哥嘅辣椒,成个Pizza好香口,pizza 饼底面包外层考得好香脆,咬落烟韧有口感,且有火炉烤香嘅感觉,几满意。如果意大利继续赢,一于再黎试下其他口味嘅Pizza。
羽衣甘蓝凯撒沙律+烟三文鱼
烟肉带子串
墨西哥鸡肉及西班牙辣肉肠薄饼
如果意大利继续赢,一于再黎试下其他口味嘅Pizza。