2017-11-08
工作累了,塔塔子最喜欢去食辣野帮自己打打气好友约我,霸道嘅塔塔子就话要去食辣,凉凉地最适合打边炉啦!呢间火锅店主打正宗台式火锅,装修都好古色古香,真系好似置身台湾火锅店咁!美美的装潢事不宜迟,塔塔子本来一心一意要食麻辣,但店员细心介绍唔同汤底,推介我地叫多款!一于配多个酸菜白肉锅汤底绝对唔简单,内里已经有好多配料!麻辣嘅有冰豆腐&鸭血,白肉锅当然已经有唔少白肉!野食未黎都有野食两款嘅汤头鲜甜,香而不腻!塔塔子觉得黑毛猪系火锅不能少嘅配搭!脂肪分布平均,肉质鲜嫩,厚薄适中,涮几下就可以了估唔到丸类都咁有惊喜虾丸竟加入黑松露口感弹牙不在话下,入口嘅黑松露香气扑鼻,提升虾丸嘅层次热辣辣即炸嘅响铃!绝对唔系现成嘅普通货色!浸入锅里两秒拎起,吸了汤底嘅味道又能够保持香脆嘅口感配酸菜白肉锅一流食火锅都可以食到自家制饺子,实在诚意十足皮薄馅靓,胀卜卜又足料,赞墨鱼滑睇相就知佢新鲜了!非常精巧,弹牙又满满嘅墨鱼肉,大啲细啲塔塔子话哂事我喜欢大大粒嘅!亦有提供高级蔬菜秋葵~非常新鲜,份量满分今餐塔塔子真系非常满意!等天气再冻啲就有藉口再黎呢~
美美的装潢
亦有提供高级蔬菜秋葵~非常新鲜,份量满分
今餐塔塔子真系非常满意!等天气再冻啲就有藉口再黎呢~