2019-04-29 1423 浏览
七点左右去到 冇订枱 幸运地坐到最后一张二人枱 限时个半钟用餐未点菜已经上左面包比我地 嗌完野食我就急不及待试食 跟面包个酱真系加超多分 配埋食成件事唔同晒饮品叫左一杯冻接骨木玫瑰花茶一杯玫瑰泡沫咖啡冻接骨木玫瑰花茶系朋友嘅 我就冇试到至于我就好满意杯玫瑰泡沫咖啡 首先个拉花真系好靓 饮落奶泡好绵密 咖啡有玫瑰香之余唔会太甜跟餐个沙律分量都几多 够两个人share食开开胃 味道方面就不过不失 沙律差唔多食完 Appetizer就黎啦新鲜活蓝青口伴意大利软包(刁草忌廉汁)青口干净新鲜饱满 个忌廉汁好香浓好creamy 忍唔住试饮一啖 好似特浓忌廉汤咁 意大利软包烘过之后好似多士咁脆身 一定要点忌廉汁 超好食 青口食得7788 紧接住就系Main Course炭烧谷饲澳洲肉眼牛扒伴薯菜拣左粗薯条同牛肝菌汁 个薯条热辣辣外脆内软略嫌咸左少少 值得一赞系食到最后都仲系脆 牛扒唔算好厚但好大块 同埋个坑纹好靓 因为朋友食唔到太生所以拣左七成熟 牛扒切开有肉汁食落一啲都唔un 仲有阵阵炭烧香味 牛肝菌汁好香但唔会抢左牛扒个味最后又点少得甜品 好彩冇眼阔肚窄叫太多野食 咁就可以试埋佢个Tiramis

饮品叫左一杯冻接骨木玫瑰花茶一杯玫瑰泡沫咖啡

冻接骨木玫瑰花茶系朋友嘅 我就冇试到

新鲜活蓝青口伴意大利软包

新鲜活蓝青口伴意大利软包(刁草忌廉汁)
青口食得7788 紧接住就系Main Course

炭烧谷饲澳洲肉眼牛扒伴薯菜
最后又点少得甜品 好彩冇眼阔肚窄叫太多野食 咁就可以试埋佢个Tiramisu
Tiramisu

好大件 两个人食啱啱好 啲cream好滑好轻盈 酒味同咖啡味再浓少少就更加正
服务方面员工的确系好有效率 野食上枱时间都安排得好好 不过有时太急 未食完就想收我地啲野 令到我地要不停谂办法护住啲食物

平时好少去愉景新城 因为个段长长嘅路实在令人却步 但呢间餐厅绝对值得我为佢行多几步!
2019-04-25
新鲜活蓝青口伴意大利软包