2020-10-30 71 浏览
元朗条新单车径开咗 我就约埋一班朋友又元朗踩单车去上水 踩到一半经过新田购物城有啲肚饿 就入咗去呢间叫做醉辣鲜嘅蒸气海鲜餐厅度食饭啦餐厅有室内有户外 呢啲天气坐外面凉凉地就啱晒 店家仲好细心咁准备咗蚊怕水畀顾客使用添入面有好多个鱼缸入面装住新鲜嘅活龙虾 海虾 鲍鱼等等 蔬菜 有金菇 冬菇 翠玉瓜 蕃薯 粟米等等 全部任食自己夹椰子炖鸡汤 无味精好有妈妈嘅味道 非常足料日式温泉蛋 时间掌握得啱啱好 蛋黄系半流心状态 配埋日式酱油 唔错叫咗个海鲜餐入面已经包括 鲍鱼 蛏子 扇贝 鲜虾 生蚝 同埋劲大份嘅沙白蚬等等全部都超级新鲜鲜味十足尤其是只鲍鱼仲识郁郁下另外加钱叫咗只蟹肉质有咬口 鲜味十足食完海鲜都已经十分满足 可以食埋下面嘅粥底 吸收晒所有海鲜嘅精华 超级鲜味 加埋南瓜芋头等嘅配料口感更丰富最后最后仲有腐竹糖水 饱到捧住个肚走

入面有好多个鱼缸入面装住新鲜嘅活龙虾 海虾 鲍鱼等等

蔬菜 有金菇 冬菇 翠玉瓜 蕃薯 粟米等等 全部任食自己夹