灣景廳

Harbour Restaurant
餐厅: 灣景廳
资讯:

2022-07-25 1604 浏览
疫情后的第一次buffet,真系食得超饱超满足!我哋去咗湾景国际湾景厅试佢哋嘅「鲍鱼.黑毛猪」自助晚餐。多款美食配搭鲍鱼及黑毛猪,仲有好多冰镇海鲜,好似面包蟹、新西兰生蚝、鲜虾、鲜蚬、蓝青口及东风螺、8款不同刺身、各式中西美食及甜点,另设自助饮品吧可以畅饮。咁多美食,真系食到停唔到口!特别推介:❤️香烤黑毛猪颈肉泰式沙律黑毛猪颈肉以多种香料腌制,配上酱汁,酸酸甜甜好开胃🧡日式鲍鱼昆布沙律鲍鱼以清酒慢煮,口感爽嫩,再配上黄萝卜及柚子沙律汁,非常淸新💜香脆黑毛猪腩肉卷需时3日制作而成,绝对系诚意之作,要先以慢火煮12至14小时再入炉烤焗,皮脆肉嫩,仲充满著油脂好滋味💛花雕鲍鱼云耳炆鸡三黄鸡以花雕酒炖煮,令鸡肉吸收酒香精华,香浓惹味,再配上鲍鱼云耳煎焗,味道好夹💚鬼马咕噜黑毛猪肉猪肉外皮香脆肉质嫩滑,食落酸甜开胃🤎梅菜煎黑毛猪肉饼以黑毛猪梅头肉制作,肥瘦均衡,肉味香浓,肉面金黄焦香可以锁住肉汁,外脆内软好juicy💙鲍鱼瑶柱海皇粥海皇粥煮得够绵而且好足料,加入瑶柱、鲍鱼及其他海鲜食材,清清地又鲜味十足!最后当然唔少得甜点及水果,有我至爱的朱古力喷泉及MÕVENPICK雪糕🍦,为呢餐划上完美句号

特别推介:

❤️香烤黑毛猪颈肉泰式沙律
黑毛猪颈肉以多种香料腌制,配上酱汁,酸酸甜甜好开胃

🧡日式鲍鱼昆布沙律

💜香脆黑毛猪腩肉卷

💛花雕鲍鱼云耳炆鸡

💚鬼马咕噜黑毛猪肉
猪肉外皮香脆肉质嫩滑,食落酸甜开胃

🤎梅菜煎黑毛猪肉饼

💙鲍鱼瑶柱海皇粥

最后当然唔少得甜点及水果,有我至爱的朱古力喷泉及MÕVENPICK雪糕🍦,为呢餐划上完美句号!