2022-05-01 1669 浏览
𠮶晚屋企冇人煮饭, 见呢间餐厅近近地所以买外卖返屋企食🥢🥡见到有唔同嘅外卖自取set当日拣咗3-course bun platter:A ) 前菜三选一:⚪️凉伴青瓜⚪️椰菜丝沙律🔘芥兰苗🌱以为会炒到好油腻但系冇👍🏻觉得蔬菜都算新鲜,又唔会老,好味B ) 小食三选一:⚪️牛油鸡翼⚪️香煎墨鱼饼+$10🔘鸡或牛沙嗲 (拣咗🐮)因为一心谂住选择香茅烧鸡肉,所以小食就费事再食鸡,于是拣咗牛肉沙嗲之前未试过,食完之后觉得有惊喜💛调味会唔会太重口味,牛肉好厚肉,生熟程度适中,有肉嘅质感但系又唔会好韧,真系唔错👍🏻C) 主食六选一 (跟捞檬或青瓜面 +$10)拣咗捞檬⚪️香茅猪扒🔘香茅烧鸡肉🍗⚪️香茅烧牛肉⚪️烤三文鱼⚪️河内鱼饼⚪️香茅脆豆腐一向都最钟意食芽庄嘅烧鸡肉🤤肉质嫩滑, 烧得又香又惹味💯整体觉得呢个便当值得再encore好味之余营养都算均衡: 又有肉又有菜又有檬(如果想食多啲菜仲可以转青瓜面, keto都啱食👍🏻)虽然睇到2020年6月嘅时候佢卖紧$88🥲但系知道物价上涨都冇办法, 但系觉得整体份量好够性价比都算OK☺️ 下次有机会会再买🌟
𠮶晚屋企冇人煮饭, 见呢间餐厅近近地所以买外卖返屋企食🥢🥡

见到有唔同嘅外卖自取set

当日拣咗3-course bun platter:

A ) 前菜三选一:
⚪️凉伴青瓜
⚪️椰菜丝沙律
🔘芥兰苗🌱

以为会炒到好油腻但系冇👍🏻
觉得蔬菜都算新鲜,又唔会老,好味
芥兰苗

B ) 小食三选一:
⚪️牛油鸡翼
⚪️香煎墨鱼饼+$10
🔘鸡或牛沙嗲 (拣咗🐮)

之前未试过,食完之后觉得有惊喜💛

C) 主食六选一
(跟捞檬或青瓜面 +$10)
拣咗捞檬

⚪️香茅猪扒
🔘香茅烧鸡肉🍗
⚪️香茅烧牛肉
⚪️烤三文鱼
⚪️河内鱼饼
⚪️香茅脆豆腐

一向都最钟意食芽庄嘅烧鸡肉🤤
肉质嫩滑, 烧得又香又惹味💯

香茅烧鸡肉

整体觉得呢个便当值得再encore